asahi

Asahin hyötyvaikutukset aivosairauksia sairastaville

Sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mähönen kertoo asahin hyödyistä aivosairauksissa

Asahi-terveysliikunnasta on hyötyä jokaiselle. Se ylläpitää terveyttä ja auttaa toipumaan vammoista ja sairauksista. Asahia voi hyvin harjoittaa, vaikka ihmisellä olisi mikä tahansa sairaus. Tutustu asahi-videoihin.


Asahi vahvistaa hermoliitoksia

Kun harjoittaa asahin kaltaista voimistelua, aivoissa entiset hermoliitokset vahvistuvat ja uusia hermoliitoksia syntyy entisten avuksi. Aivot ovat plastinen elin. Tämä tarkoittaa, että aivot koko ajan uusiutuvat. Vanhoja hermoliitoksia hajoaa ja uusia muodostuu vauhdilla: miljoona hermoliitosta sekunnissa. Tämä on kaiken oppimisen perusta: mitä harjoittaa, sen oppii. Jos lopettaa harjoittamisen, alkaa menettää taitoja.


Asahi on aivosimulaatiota

Asahin harjoittaminen vahvistaa niveliä ja niiden voitelu paranee. Lihakset vahvistuvat. Verenkierto ja lymfakierto elpyvät. Tasapaino paranee.
Kun liikuntaa harjoitetaan tietynlaisen koreografian (ikään kuin ”tanssin”) muodossa, syntyy erittäin tehokas aivojen stimulaatio. Se johtaa ns. harmaan aivoaineen tiivistymiseen, joka näkyy aivokuvauksissa. Ilmiö johtuu siitä, että hermosolut luovat entistä enemmän yhteyksiä toisiinsa hermosäikeiden kautta. Harmaan aineen tihentyminen tarkoittaa siten hermosolujen välisen viestinnän tehostumista.

Aivojen sairauksien tai vaurioiden jälkitilassa ei tulisi lamaantua. Päinvastoin: tulisi harjoittaa kaikkia toimintoja entistä enemmän. Siten aivojen plastinen uusiutumiskyky tehostuu.

Suomalainen asahi-terveysliikunta on helppo oppia. Jokainen harrastaja pystyy harjoittamaan asahia aivan tyydyttävästi jo ensimmäisellä harjoituskerralla!

Asahi harjoittaa tehokkaasti ihmisen liikuntajärjestelmää. Jos aivojen sairaus tai vamma todetaan, suosittelen, että potilas alkaa mahdollisimman pian harjoittaa asahia säännöllisesti. Suosittelen harjoituksia jonkin verran joka päivä. Esimerkiksi potilas voisi käydä asahi-ryhmässä harjoittelemassa kerran, tai kaksi kertaa viikossa, koska ryhmäliikunta on erittäin hyödyllistä mielenterveydelle.  Lisäksi hän voisi harjoittaa asahia kotona omin päin 15 minuuttia päivässä.
Tällöin syntyisi vaurioituneen aivojen osan alueelle toimintaa. Terveet ympäristöalueetkin stimuloitaisiin avuksi!


Liikunnan harjoittaminen edistää liikuntataidon lisäksi ns. kognitiivisten toimintojen toimintakykyä: muisti, oppiminen ja päättelykyky pysyvät paremmassa kunnossa.


0
Feed

Jätä kommentti